Fransız kadınları nasıl zayıf kalıyor?

Çoğumuzun bildiği gibi Fransız kadınları her zaman zayıftır.Hayatlarının her evresinde zayıf kalmayı başarabilen bu kadınlardan bazı beslenme kuralları var ve bu kurallar onların her zaman kontrollü, zayıf ve sağlıklı olmalarını sağlıyor. Elimizde Fransız kadınlarının beslenmeleri ile ilgili uzun bir yazı var.Yazı İngilizce ve biz sizler için, yazının içinden bazı önemli gördüğümüz kısımları çeviriyoruz.İşte ilk olarak bir Fransız kadınından beslenme önerileri:

*Her öğünde mutlaka sebze yemeyi bir alışkanlık haline getirin.(patates hariç).Kahvaltınıza da mutlaka bir meyve ekleyin.

*Çok güzel ve lezzetli bir yemek yedikten sonra tekrar yemek için açlık hissini duymayı bekleyin.Tekrar acıkmadan yemeyin.Yemek saati geldi diye aç olmadığınız halde yemek yemekten vazgeçin.

*Markette yiyeceklerinizi seçerken içeriklerine bakmayı alışkanlık haline getirin.Çok fazla işlem görmemmiş, katkı maddesi içermeyen iyi kalitede “Gerçek Besin” diye adlandırılan yiyecekleri almaya ve tüketmeye özen gösterin.Hatta yapabiliyorsanız sebzelerin pişirilmeden yenilebilir olanlarını tercih edin.Mesela pişmiş havuç yerine çiğ havuç tüketin.

*Mutfağınızda her zaman kolay yemek yapılabilen ve hafif yiyecekler bulundurun.Kuvvetli bir açlık hissettiğinizde elinizin altında hemen yemeğe dönüşebilecek hafif besinler bulunsun. Böylelikle çok aç olduğunuz zamanlarda “hem kolay hem benim için daha iyi” seçeneğiniz olsun.

*Özel durumlar dışında fırında pişmiş yada yağlı ağır yemekler pişirmeyin. Yemeğinizi paylaşacak insanlar olmadıkça kendiniz için asla özel ve ağır yemekler pişirmeyin.

*Yemekli bir akşam yemeğine gidecek ve muhtemelen ağır yemekler yiyeceksiniz ondan önceki öğünlerinizi mutlaka çok hafif yiyin yada ertesi gün çok hafif yemeklerle geçiştirin

*Kurabiye,pasta ve hamur işi yemeye son verin.Eğer açsanız ve bir şey yemeniz gerekiyorsa
*Kaliteli besinler yemeyi tercih edin.Çünkü hamur işi, kek, pasta vücüda sadece hamallık yaptırır.Olumlu bir getirisi yokken bir sürü zararı vardır.

3 Comments:

Blogger bayan gurme said...

merhaba bu kilolarla bende nasil bas edecegim diye dusunuyorum kendimi bildim bileli surekli diyet halindeyim artik arkadaslar dalga gecer oldu ama en ufak dikkat etmesem hemen kilo aliyorum cogu diyet urununu kullanmisimdir aslinda asiri kilolu degilim ama takinti yapyorum daha zayif olmak istiyorum bu durumda sizin onerilerinizi bekliyorum bize cabuk care verecek oneriler sunarsaniz sevinirim aslinda kiloyu nasil korumak gerktigini anlatsaniz dahada isime yaricak galiba

2:24 PM  
Blogger bayan gurme said...

bu arada bana cevap yollarsaniz cok sevinirim saglikli ve zayif kalmaniz dilegiyle

2:27 PM  
Blogger onur said...

güzel tarifler saol. Diyetler

7:57 AM  

Post a Comment

<< Home